Om oss

Om Oss

Hos oss på By Büchert har vi miljö och fairtrade i fokus. Vi erbjuder bland annat handgjorda produkter från Haiti. Pengarna för dessa produkter går direkt till hantverkaren utan mellanhänder, vilket känns väldigt viktigt för oss. Vi är noggranna med våra val av produkter och vårt mål är att kunden ska känna sig stolt över sitt inköp från oss och vårda det ömt. Vi vill ha långvariga och tidlösa produkter, samtidigt som vi vill skapa känslan av att vara nästan ensam om produkten. Vi vill att våra kunder ska känna sig unika när de handlar en produkt från oss och för att nå detta resultat har vi inte ett lager med mängder av samma vara. Hos oss gäller därför: gillar du varan köp den nu! I morgon kan den vara borta!

By Bücherts eget varumärke riktar in sig på välgörenhet där vi skänker en del av vinsten direkt till en utvald välgörenhetsorganisation, varje års kvartal byter vi inriktning på välgörenhet. För oss är det viktigt att alla ska kunna ha det bra. Vi är medvetna om att vi lever i en orättvis värld och därför vill vi ge tillbaka till världen och de som har det sämre. Det är lätt för oss i i-länderna att bläddra vidare när media visar upp bilder på svältande barn, men de finns där och vi vill inte blunda. Det finns eldsjälar därute som läkare utan gränser, människor som bygger barnbyar och änglar som jobbar i motvind mot human trafficking. Vi har inte möjligheterna att hjälpa till på plats men genom ett bidrag från våra egna produkter kan vi hjälpa dem som hjälper.

Vi gör vårt bästa för att rata plast, det finns självklart en del saker vi inte ännu lyckats komma ifrån men vi jobbar på det och försöker. Vi anser att vi alla genom mycket små insatser kan hjälpa till att få vår värld att hålla.

Vi riktar oss framför allt till den kund som söker det unika och som kanske också vill vara med och bidra till en lite bättre värld. Till hen som vill komma in i sitt vardagsrum och inte tro att hen kanske är hos grannen, hen som vill ha några unika personliga föremål i sin bostad. Vi tror att våra kunder tycker mycket om sitt hem och tycker om att vara hemma.

Tina och Jonna:
Vi har pratat om att starta eget i många år, men annat har alltid kommit emellan, men till slut nådde vi väl en punkt i livet där det var nu eller aldrig, så juli 2017 kände vi att vi kör! Och det gjorde vi, vi bokade en inköpsresa och helt plötsligt ett helt lager inhandlat så ca 4 månader senare hade vi både en fysik butik och en webbshop. Resan har ju gått lite fortare och lite långsammare än vi planerat!

Välkomna till oss, vi finns på Drottninggatan 9 i Varberg.